Natuurlijk ontdekken

Fietsen & Wandelen

Verlaat de gebaande paden

Verlaat de gebaande paden

Prachtige wandel- en fietspaden. Daar staat de Achterhoek en dus ook Lochem, bekend om! Dwaal over de vele wandelpaden door de bossen, heuvels en heide. Ontdek de omgeving op de fiets en geniet van de natuur, de kastelen, mooie doorkijkjes en een terrasje onderweg. Je gaat van bos naar weilanden en van pittoreske dorpen naar historische stadjes. Nergens anders is de afwisseling in het  landschap zo groot als hier. Stippel je eigen route uit aan de hand van het fietsknooppunten netwerk. Hou je meer van wandelen? Dan kun je gebruik maken van het wandelnetwerk. Kaarten koop je bij de VVV. 

MTB route Achterhoek!
In de gemeente Lochem zijn diverse Mountainbike routes en ze zijn in het voorjaar van 2020 allemaal vernieuwd!  Er is voor ieder wat wils: ervaren mountainbikers kunnen zich uitleven op de meer uitdagende routes, families en minder fanatieke fietsers genieten van de makkelijkere routes met minder hoogtemeters. 
De mountainbikeroute bij Lochem is in 2021 uitgeroepen tot beste nieuwe MTB-route tijdens de MTB Trail Awards 2020/2021!