Wandelen in Lochem

Trek je wandelschoenen maar vast aan....

De paden op, de lanen in, want in de gemeente Lochem kun je eindeloos wandelen! 

Wil je dwalen over uitgestrekte heidevelden van de Gorsselse heide of het Grote Veld? Genieten van de bossen op de Lochemse Berg of op één van de vele landgoederen? Struinen door de uiterwaarden van de IJssel en langs de oevers van de Berkel? Stap je liever door langs verstilde landwegen? Of slenter je het liefst door een stadje of dorp om etalages en mooie gebouwen te bewonderen?  In de gemeente Lochem is voor ieder type wandelaar wel een mooie wandeling beschikbaar. 

Kaarten, folders en de routeapp

Bij de VVV het toeristisch bedrijfsleven zijn lokale routefolders en wandelbundels verkrijgbaar. Vaak betaal je een kleine bijdrage voor de printkosten. Ook zijn de wandelkaarten van de Achterhoek te koop (vier delen: NW, NO, ZW en ZO). Op de kaarten staat ook het keuzepuntennetwerk. Handig, zo kun je je route van tevoren uitstippelen! 

Diverse routeapps bevatten routes in de gemeente Lochem. Geef je de voorkeur aan het wandelen met je smartphone download dan de Achterhoek routes en/of de Routabel app in de stores van Apple en Google. 

 

Nog meer wandelen

In en om de kernen in de gemeente Lochem is een groot aantal, meestal vrijwilligers, actief met het ontwikkelen en onderhouden van nieuwe en bestaande belevingsroutes. De routebeschrijvingen zijn te krijgen bij de lokale VVV agentschappen en  folderpunten in Almen, Barchem, Eefde, Gorssel, Harfsen, Laren of bij één van de vele toeristisch ondernemers. Ben je nieuwsgierig wat de locals zelf de leukste wandelingen vinden? Vraag het gerust. 

Nieuw! Klompenpaden

Leuk nieuws voor wandelaars die het leuk vinden om dwars door weilanden te struinen, slootjes over te steken en optimaal willen genieten van het echte boerenland. Binnenkort is de gemeente 2 klompenpaden rijker. Op zaterdag 19 maart wordt het Laorns Enkenpad geopend. Later in het jaar volgt Harfsen met een geheel eigen route.

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op: