Lochem, wandelgemeente van het jaar 2022!

Lochem wint titel "Wandelgemeente van het jaar 2022'

Lochem mag zich in 2022 'Wandelgemeente van het jaar' noemen. De organisator van deze jaarlijkse wedstrijd, Wandelkrant Te Voet, maakte dit 18 april bekend. 
Deze felbegeerde titel is dit jaar gewonnen door de gemeente Lochem, dat hiermee de gemeente Loon op Zand opvolgde. Lochem nam het op tegen het Utrechtse Rhenen en het Limburgse Meerssen. Tot en met 10 april konden publieksstemmen worden uitgebracht. Na het sluiten van deze periode werden de stemmen geteld en was het aan de vakjury om te bepalen wie zich in 2022 mag laten kronen tot Wandelgemeente van het Jaar. De vakjury heeft ook de uitslag van de publieksstemmen gevolgd en daarom mag Lochem zich de nieuwe titelhouder noemen.

Afwisseling

Lochem en de omringende plaatsen hebben je als wandelaar veel te bieden, waarbij ‘afwisseling’ het sleutelwoord is. Dan hebben we het over het fraaie landschap met zijn glooiingen, uitgestrekte landerijen, de regelmatig te bedwingen heuvels zoals de Lochemse Berg, het aanwezige wild, de meanderende Berkel, de Gorsselse Heide, het Grote Veld, vanzelfsprekend de IJssel en de vele landgoederen. Als extra is er de goede bereikbaarheid, de stilte van de Achterhoek en een hoog percentage onverharde wandelpaden.

Zelf ontdekken hoe mooi het hier wandelen is? Kies een route uit het brede aanbod en trek je wandelschoenen aan, tot snel! 

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op: