Lochem

Markt, 7241 AA Lochem | Toon op kaart

Als je Lochem binnenkomt, vallen twee dingen op: de spontane begroetingen van de ‘locals’ en de prachtige historische straatnamen als ’t Ei, de Bierstraat of de Brouwhuissteeg. De stadsrechten dateren al sinds 1233 maar nog steeds heerst er de gemoedelijke sfeer van een dorp. Op de markt herinneren de hobbelige keien aan de tijd toen burgers nog veldkeien binnensleepten om de stadsmuren te versterken. En nog steeds zijn er de smalle middeleeuwse straatjes. Gezellige terrassen nodigen uit tot lange zomeravonden en mooie ontmoetingen met eigenzinnige bewoners.

Lochem heeft veel natuur en is rijk aan geschiedenis. Aan monumenten en religieuze gebouwen is geen gebrek. Wist je trouwens dat de inwoners van Lochem ook wel Koolhazen genoemd worden? Lochem had vroeger last van een hazenplaag!

De Popmeetings
Tussen 1968 en 1986 vond er telkens op Hemelvaartsdag in het Openluchttheater een popfestival plaats, aanvankelijk de Lochem Popmeetings genoemd. Hiermee was het het tweede jaarlijks wederkerende evenement van deze soort in Nederland en een van de oudste in Europa. Er traden regionale en landelijke artiesten op, maar ook verschillende internationale artiesten maakten er hun opwachting: van 'huisband' Normaal tot Johnny the Selfkicker, van Chuck Berry tot Procol Harum, en van John Cale tot Bo Diddley